Digital informationsdag: Indkaldelser af forslag under Digital Europe-programmet!

Der er nu blevet offentliggjort to nye indkaldelser under Digital Europe-programmet til støtte for avancerede digitale færdigheder med fokus på manglen på sektorspecialister, der anvender avancerede digitale teknologier og ICT-specialister, navnlig kvinder og halvlederdiscipliner

Er du en videregående uddannelsesinstitution, et forsknings- og ekspertisecenter eller en innovativ virksomhed, der udvikler digitale teknologier? Under arrangementet vil du få mulighed for at vide alt om de to åbne indkaldelser og muligheden for at stille alle relevante spørgsmål, der vil blive behandlet på spørgerunden!

Omkring den 4. bølge af indkaldelse af forslag

I øjeblikket har kun 54 % af europæerne grundlæggende digitale færdigheder, og der er ca. 9 mio. ICT-specialister (information and communications technology) i EU, hvilket er langt fra de mål, som Europa-Kommissionen har sat for 2030. Desuden er kun 1 ud af 5 ICT-specialister og ICT-kandidater kvinder. For at afhjælpe den betydelige mangel på sektorspecialister, der anvender avancerede digitale teknologier og ICT-specialister, f.eks. i halvledersektoren, er det nødvendigt at øge puljen af elever, navnlig kvinder, som i sidste ende vil være interesseret i at studere STEM og ICT og/eller påbegynde en digital karriere. 

For at imødegå disse udfordringer er den fjerde runde af DIGITAL-programmet for Europa nu blevet offentliggjort med et samlet budget på 16 millioner euro, som vil blive delt i to åbne indkaldelser:

  1. Den første indkaldelse har til formål at styrke færdigheder inden for halvledere: hovedformålet med denne indkaldelse vil være at definere en platform blandt erhvervsuddannelsescentre og udvikle et europæisk akademi for halvlederfærdigheder: et europæisk netværk af videregående uddannelsesinstitutioner og relevante industrier, herunder nystartede virksomheder og SMV'er inden for mikroelektronik, for at afhjælpe manglen på halvlederspecialister

  2. Den anden indkaldelse har til formål at forbedre unge elevers, navnlig kvinders, digitale færdigheder: formålet med denne indkaldelse er at iværksætte pilotprojekter for at øge antallet af studerende, der gennemfører digitale studier og karrierer, med særligt fokus på at øge pigers deltagelse. Indkaldelsen vil støtte fælles aktioner mellem førende tekniske videregående uddannelsesinstitutioner, virksomheder og skoler for at fremme digitale studier.

Indsendelse af ansøgninger i forbindelse med denne indkaldelse er nu åben og afsluttes den 26. september 2023. Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du ansøger om indkaldelsen, på portalen for finansieringstilbud.

Leder du efter partnere?

På den europæiske platform for digitale færdigheder kan du deltage i netværksgruppen "Partner for Digital Skills Network", hvor du finder en særlig dialog om dette specifikke sæt af indkaldelser af forslag.

Der er 4 skridt til at finde partnere: 

  1. Tilmeld dig og log på platformen via din EU Login-konto.  

  1. Deltag i netværksgruppen "partneren for digitale færdigheder".

  1. Præsenter dig selv og din organisation i en kommentar til den dedikerede Discussion Thread.  

  1. Kontakt andre gruppemedlemmer via Private Messaging og inviterer dem til partneren. 


Efter offentliggørelsen af den 4. runde af indkaldelser af forslag under arbejdsprogrammet DIGITAL Europe 2023-24 afholder Det Europæiske Forvaltningsorgan for Sundhed og Det Digitale Område (HaDEA) et virtuelt informationsmøde den 2. juni 2023 fra 10:30-12:00 CEST for interessenter, der er interesserede i programmet og indkaldelserne.

Tilmeld dig info-dagen her! 

 

EU funded project