Sæt fart på din hardwareopstart med Danish Tech Challenge 2024!

Ansøgninger til Danish Tech Challenge er netop åbnet. Tilmed din startup for at modtage skræddersyet vejledning, samt chancen for at vinde 500.000 kr!

Droner, undervandskameraer, udstyr til nuklear cancerdiagnostik, autonome robotter, nye materialer til byggebranchen – Det er blot nogle af de teknologier, der kan eller har været en del af Danish Tech Challenge. 

Siden 2014 har lidt over 330 startups været igennem programmet. Tilsammen har de sikret sig investeringer for 2,8 millarder kroner og 10% af dem i dag mere end 100 millioner kroner værd! Deres virksomhed er vokset med 18% flere medarbejder hvert år, hvilket har skabt over 1500 nye jobs. 

Danish Tech Challenge kører for 11. gang i år, og ansøgningsprocessen er netop åbnet, til og med d. 8 september, hvor der er deadline. Deltagelse i Danish Tech Challenge er gratis. Så har du en startup der arbejder med hardware, så er dette alletiders mulighed.   

Ud af de over 100 ansøgere udvælges 15 startups, der anses for at have mest potentiale. De udvalgte startups får en dybdegående analyse af deres business, og klædes godt på til det videre arbejde med investorer, samarbejdspartnere og fremtidige kunder. Formålet er at udvikle produktet såvel som virksomheden. 

Programmet finder sted ved DTU Science Park, Lyngby, fra oktober 2024 til februar 2025. I løbet af de 5 måneder vil der være gennemgang af ti discipliner, som er grundlæggende for, at startups kan vokse og komme ind på markedet. Her bliver de hjulpet, rådgivet og udfordret til at udvikle deres forretning bedst muligt.

Du/I vil modtage 50 timers personlig vejledning fra eksperter. Eksperterne hjælper bl.a. med at udvikle en plan, så jeres projekt bliver en succes. Vejledningen vil være skræddersyet, således at I modtager hjælp til de processer, hvor I er mest udfordret. For nogle vil det være business model for andre forsyningskæden, og nogle startups er måske nærmere en færdig prototype end andre. Programmet består yderligere af ugentlige workshops. Man kan derfor forventes at bruge 1-2 om ugen ved DTU Science Park, Lyngby.

Danish Tech Challenge giver god mulighed for at udvide dit netværk. Du bliver en del af DTU Science Park fællesskabet, der består af mere end 330 deep tech firmaer, samt får hjælp fra et erfarent mentor team fra DTU Science Parks MIT mentor program. Fælleskabet mellem de forskellige startups giver god sparring, da andre startups står, eller har stået, overfor nogle af de samme udfordringer.

Derudover hjælper DTU Science Park med at samle et kvalificeret team, implementere bæredygtighed, udvikle din value proposition og understøtte din produktudviklingsproces for at undgå større udfordringer. Dette sikre, at din startup får en god start ind på markedet, bliver økonomisk konkurrencedygtig, og fremmer vækst i din virksomhed. 

I marts 2025 går fem-seks finalister videre til finalen og pitcher deres forretningsidéer ved en prisuddeling. En ekstern jury udvælger vinderen, som modtager en præmie på 500.000 kr. Om man vinder eller ej, er der ingen tvivl om at programmet giver mange fordele.

Læs mere og tilmed dig her! 

 
EU funded project