Finansministeriet: Digitalisering i Danmark

COVID-19 pandemien afslørede, hvordan digitalisering spiller en central rolle i vores velfærdssamfund og tillod Danmark at være førende i verdens digitale udvikling. Læs med, og opdag hvordan Danmark er fast besluttet på at fortsætte med at omfavne den digitale fremtid for alles bedste.

Danmark har tidligt og beslutsomt investeret i digitalisering, og det har haft en markant indvirkning på vores dagligdag. Nu behøver vi ikke længere bruge tid på at stå i kø på posthuset for at betale regninger eller besøge kommunen personligt for at skrive vores børn op til institutioner. Under COVID-19-pandemien så vi, hvordan digitalisering spillede en positiv og afgørende rolle for vores velfærdssamfund. Det var primært takket være vores robuste digitale infrastruktur, at det var muligt at udrulle vacciner hurtigt og udvikle corona-passet, hvilket tillod os at genåbne samfundet tidligt.

Når digitale løsninger gør vores daglige liv lettere, omfavner vi dem med åbne arme. Danskerne har altid været hurtige til at adoptere disse løsninger og har hjulpet hinanden med at tilpasse sig den nye, mere digitale offentlige sektor. Dette har placeret Danmark i spidsen for den digitale udvikling, og det er en position, vi skal fastholde og fortsætte med at udvikle.

Du kan hente og læse publikationen fra Finansministeriet her!